2009-01-20

Hygienkonsult

Finns de av er som vill att jag ska skriva mer om mitt yrke som hygienkonsult. Har funderat lite över detta. Det är nämligen inte helt enkelt detta. För jag kan inte gärna lämna ut kunder och kursdeltagare här på bloggen. Dom har knappast bett om att få publicitet här.

Dessutom är detta med att ligga ute tämligen oromantiskt. En typisk vecka brukar se ut så här:

- taxi - tågstation – tågkupé – tågstation – taxi – hotellfoajé – hotellrum – taxi – flygplats – flygplanskabin – flygplats - taxi – hotellfoajé – hotellrum – taxi – flygplats – flygplanskabin – flygplats – taxi -

Eller baklänges. Som ni ser är det mer fråga om hårt slit, ensamhet och tristess. Fortsätter med mitt yrkesutövande gör jag då mötet med och mellan människor är grymt upplyftande. Det är en ynnest att få ha kursdeltagare som ägnar en hel dag av sitt liv till att lyssna på mig. Och dessutom betalar för detta.

Dessutom har detta med matsäkerhet blivit något av ett kall för mig. Jag tycker detta med HACCP, egenkontroll och livsmedelshygien är supersexigt. Jo, lite tokig är jag allt. Men mitt engagemang har en förmåga att smitta av sig under en utbildningsdag.

Förra året hade jag runt 2 000 kursdeltagare. Vanligast är grupper på 20 personer. Den största grupp jag någonsin utbildat var på 280 personer. Då är det inte så aktuellt med gruppövningar.

Förresten. Visste ni att 500 000 blir matförgiftade i Sverige varje år. Den siffran ska jag vara en del i att få ned, genom att dela med mig av min kunskap.

Kurslokal precis innan den fylls med fantastiska kursdeltagare. Kolla projektorn i taket. Modell äldre. Den brummade som en traktor. Därför stängde jag efter att tag av den och körde istället hela utbildningen med hjälp av blädderblock och whiteboard.

4 kommentarer:

Bloggtipsarna sa...

Vi tipsar om din blogg idag

http://bloggtipsarna.blogg.se/2009/january/bloggtips-hygienkonsult.html

david sa...

Intressant att läsa om ditt yrke. Det vore kul att höra vad du anser om hygienarbetets baksidor.

Titt som tätt hörs historier om barn som inte får vara med och laga mat på dagis, utan endast får äta centrallagad industrimat och därigenom får en skev bild av varifrån maten på tallriken kommer.

Eller de ideella föreningar som inte längre kan finansiera sin verksamhet genom att sälja hemlagade bullar på torget. För folkets bästa. Även om de industribullar som säljs på konsum inte når upp till fotknölarna på de bullar som vem som helst kan baka genom att följa ett enkelt recept.

Det här låter kanske som ett påhopp; isåfall ber jag om ursäkt. Det vore genuint intressant att höra vad du har att säga om detta.

Joakim sa...

Nix inget påhopp alls utan kul med förslag. Jag kommer att ta upp detta någon gång i februari (om du kan hålla dig så länge?).

Tack för förslaget.

Ha De Gott Joakim

Poker Hand sa...

What useful question