2010-06-09

Den föraktade falukorven

Boken ”Den föraktade falukorven” är skriven av Karin Ahlborg. Jag har ännu inte läst koken varför jag är tillbaka med en recension när detta är gjort. Vad som kan sägas redan nu är att boktiteln är briljant. Visst?

Boken handlar tydligen om citat:

”När slutade det att handla om mat och började handla om näringsämnen istället? Vem blir egentligen glad och belåten av att äta proteiner, fett och kolhydrater, fibrer, omega-3 och E-vitamin, när vi borde äta kalvstek med små stekta kulpotatisar, gräddsås, pressgurka och gelé?

I Den föraktade falukorven – om ketchupkrig och fredagsmys tar Karin Ahlborg strid mot snobbar som tycker att det är var och ens plikt att rulla sina egna köttbullar, mot sektlika dietanhängare och mot en livsmedelsindustri som är skamlös i sina försök att lura oss.

Hon sticker hål på myter, marknadsföringsbluff ar, meningslösa kostråd och visar att det faktiskt är helt okej att servera barnen falukorv, köttbullar och andra favoriträtter, även ur näringssynpunkt. Det är hög tid att vi börjar bestämma själva vad vi ska äta.”

Det går att läsa mer samt beställa boken HÄR.

ab

4 kommentarer:

Claes sa...

Jag har förvisso inte heller läst boken, men den känns som en bok i mängden av anti-allt som vill tjäna lite extra pengar. Ensamstående föräldrar som skyller på allt annat än dem själva när det går dåligt för deras barn kan luta sig på kiosklitteratur som detta. Ovetenskapligt och populistiskt är vad det är.

Fast, man kanske inte kan förvänta sig så mycket av någon som varit redaktör på tidningen Frida.

Joakim sa...

Claes: Kanske ska du ta och läsa boken innan du uttalar dig så tvärsäkert?

Eller åtminstonde provläsa den på nätet.

Ha De Gott / Joakim

Anonym sa...

Hej Joakim, vilken trevlig blogg du har!

För närvarande har jag den föraktade falukorven i min kyl som väntar på tillredning:). Hmm, hur nu det går ihop när jag också hör till skaran människor (snobbar?) som endast tycker att egentrillade köttbullar är värt namnet:)
/Mvh
Moma

Zubaidatariq sa...

Hi!

Nice post..... Great job!
Thanks for sharing this blog.....John Williams
Zubaida tips and recipes