2009-03-12

Snällhet

Skrev tidigare om att det i år verkar bli snällhetens år. Glädjande nog får jag varje vecka bekräftelse på att detta är en riktig iakttagelse. Det är lunch och jag föreläser på ett konferenshotell. Under lunchen kommer konferensansvarig fram till mig och följande ordväxling ägde precis rum:

Konferensansvarig: Ursäkta att jag stör i maten men har allt varit till belåtenhet såhär långt.

Jag: Allt har fungerat till belåtenhet men…

Konferensansvarig: ja…

Jag: Äh, det är ju inget du kan göra något åt men det är bra jobbig att föreläsa med den kraftiga förkylning jag just nu har.

Konferensansvarig: Men jag kan springa iväg till apoteket om du vill?

Jag: Nej, nej, nej det behövs inte, men tack ändå det var vänligt. Jag klarar mig men jobbigast kanske det är för kursdeltagarna att behöva lyssna till mitt snörvlande. Det är mest så jag tänker.

Sedan småpratade vi lite om ditten och datten och hon försvann. När jag kom in i föreläsningssalen låg följande uppdukat på katedern: En huvudverkstablett, en hög med näsdukar, nässpray, isvatten med tillhörande glas, Läkerol, slemlösande samt en skivad och skalad apelsin i en skål.

Detta kan jag meddela är service utöver det vanliga. För mig är detta personig omtanke, alltså snällhet. Och jag blir så jäkla glad och aningens friskare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Helt otroligt omtänksamt! Ska ni träffas igen ;-)

gibben sa...

Efter denna fina behandling tycker jag att du ska skriva ut namnet på stället, faktiskt! :)

Joakim sa...

Anonym: Jäklar jag tänker inte på det viset och det är nog därför jag är singel, kanske ;)

Gibben. Med det blyga antalet besökar jag har så gör det ingen som helst skillnad. Och ÄVEN om det är ett positivt omdöme har de inte bett om publicitet här. Däremot fick konferensvärdinnans chef vetskap om hur suverän konferensvärdinna dom har (skriftligt). Självfallet.

gibben sa...

Äh fjant. Säg var det var, jag kanske också vill boka konferens när jag är snuvig. Skicka ett sms om du inte vill skriva här! ;)

pinglan sa...

Vilken service!! Nästan så hon slog mig där ;)