2009-01-17

Jalta

Håller på att planera semester. Kommer att bli mycket resande i år. Detta då jag inte unnande mig någon resa i fjol. Bland annat funderar jag p att åka till Ukraina, Jalta för att vara mer specifik.
Preliminär resplan ser ut som följer:

SimferopolJaltaSudakAlupka - Novyj Svit

Om någon läser detta och har varit där får du gärna komma med lite restips. Tack på förhand.

svd dn rysslandsbloggen reseguiden

6 kommentarer:

pinglan sa...

Ja, du, det var en annorlunda semesterplan. Har tyvär inte vearit där så kan inte ge tips.
Blev det ng Red Lion igår ? ;)

Joakim sa...

Jepp det blev det. Och så även idag lördag tror jag . . .

Anonym sa...

Hej!
Vi var på studieresa i Ukraina i höstas o d va väldigt trevligt! Kolla in Massandra vinmuseum, d ligger iofs i Sevastopol men d e inte långt från Jalta. Skulle dock undvika Jalta djurpark...
Hoppas du får trevligt!
//Erica mt06

Joakim sa...

Erica: Hur reste ni dit? Och vad kostade detta? Hur transporterade ni er mellan orterna? Hur bodde ni? Är det lätt att hitta boende, typ inneboende och B&B?

Helena sa...

Vi hade en väldigt bra guide som ordnade med boende och transporter. Turismen är stor på Krim så det borde inte vara något problem att fixa boende. Själva flyget dit var väl dyrt i jämförelse med annat, men att bo och äta var billigt och bra.

Anonym sa...

Har själv rest i Ukraina, och älskade landet!!! Ukraina är ett vackert land och borde enligt mig vara mer populär som turistalternativ...Själv föredrar jag dock Kiev och Lviv som är storstäder och bra förslag på weekendresor... Ang. Jalta så är det visserligen trevligt, men inte mitt förstahandsalternativ vad gäller sol&havs-semester. Är du väl i Ukraina, och det är sommar - så kan du passa på att ta tåget till Krim (Jalta), sola och bada... Men att resa till Jalta för renodlad sol&bad-semester skulle jag inte föreslå. Ta hellre flyget till Spanien och Medelhavet.. Krim är inte alls så billigt som man kan tro, och Svarta havet kan aldrig slå Medelhavet.. men i övrigt är det i stort sett samma sak...Sammanfattningsvis - Ukraina, perfekt för weekendresor (Kiev, Lviv m.m.).. Renodlad solsemester - rekommenderar jag Sydeuropa... Men är du väl i Ukraina så kan du passa på att ta tåget till Krim, och är du väl i Jalta så kan jag tips om att åka upp till berget där (Ai Petri)... Ha en trevlig semester, tror du kommer tycka om Ukraina!