2008-12-05

HACCP

Nedan några bilder ur en tvådagars HACCP utbildning

Det var en förhållandevis stor grupp då kursdeltagarna var tjugofem stycken. Detta är var gränsen går när kursen innehåller mycket gruppövningar. Det pedagogiska upplägget är utformat som så att två tredjedelar går till gruppövningar. Detta är den bästa metoden för inlärning. Att non stop lyssna på mig i två dagar vore outhärdligt.

Som utbildare var detta två intensivt krävande dagar men framförallt riktigt roliga. Roliga då kursdeltagarna var kunskapshungriga och frågvisa.

Under kursdagarna togs det upp ämnen som mikrobiologi, livsmedelshygien, egenkontroll, faroanalys och HACCP.

Särskilt populärt var när vi diskuterade ledarskap, coaching och kvalitetsmål där kursdeltagarna fick spela teater. Helt underbart att se hur de gick in i sina roller. Här fanns det dolda skådespelartalanger kan jag avslöja.

Även överraskningsmomentet uppskattades då vi abrupt avbröt föreläsningen för att slussa kursdeltagarna i taxi till annan lokal. Mer kan jag inte avslöja då det fortsatt ska vara ett överraskningsmoment. Det kan vara skönt att komma bort från hotellet och konferensrummet för att få göra något helt annat. Även om detta bara varar en halvtimme.

På kvällen mellan de två dagarna var det gemensam middag, några öl och tid för nätverkande. Det ska vara roligt att lära sig nya saker.

Enligt de skriftliga utvärderingarna fick utbildningsprogrammet toppbetyg.

Är du intresserad av att gå en HACCP-utbildning klicka här.
Inga kommentarer: