2008-10-22

Höst

Gick idag en promenad i det fina höstvädret. Underbart! Fick plötsligt inspiration och fördelen med en mobilkamera är att den alltid är med. Nackdelen är att bilderna inte håller så hög kvalitet. Det blev några bilder som ni kan ta del av här nedan.

Bilderna är tagna i Majorna samt Klippans kulturreservat där den genuina Klippans Bruksbåtsförening har sina veteranbåtar.

Stolta veteranbåtar som Ingo, Eduard Melin, som är ett café som har goa våfflor och Akland ligger förtöjda där.

Vid beskådan av dessa välskötta veteranbåtar infinner sig en stark känsla av vördnad. Vad har inte dessa båtar varit med om, tänker jag. Nog ska väll även jag kunna reda ut de stormar som hör livet till. För att som veteran känna stolthet över det förgångna och ligga tryggt förtöjd vid livet självt.
Kors
Beständigt

Att vara människa


Utrymme


Varvskris


Perfektionism


Trygghet


Romantik


Tidsepok


Ensam


Väntan

Bemästra

Väntan

Igår


Ljus

Bro

9 kommentarer:

Tommy sa...

Jag gillar sättet du har lagt till skuggor och spegelbild som del av motiv i bilden i Varvskrisen och Väntan.

Hur du har tänkt när du har döpt bilderna vet nog bara du. ;)

Jag tor jag ska skicka ut dig med min Nikon en dag och se vad som händer.

Tommy

Anders sa...

Jag gillade Väntan (Spårvagnskuren) och Ensam, kanske lite traditionella bilder men välkomponerade och bra ljus.

Josefin sa...

Wow vilka bra bilder! Det märks att du har en tanke bakom. Fortsätt i den här stilen:)
Jag gillade mest att vara människa och romantik.
Kram Josefin

Spanarn sa...

Till Anders och Tommy och Josefine: Kramtack till ear kommentarer. Tänk så enkelt det kan va och göra en vän glad 

Min egen favorit är "att vara människa" Där tycker jag själv att jag lyckats. Kolla spegelbilden i vattnet och detta med en mobilkamera. För mig är detta typ naket, iskallt och utsatthet men ändå där i fjärran hoppfullt..

Tommy: Tack men du behöver inte låna ut din Nikon ska skaffa en bra kamera nu när min ekonomi blir bättre. Fast ingen systemkamera då alla finesser kan ha en förmåga att ta bort fokus från själva bilden. Dessutom vill jag ha en kamera som slinker ner i fickan då den alltid ska kunna vara med.

Helena sa...

Hej LIF-kollega!

Snygga bilder du har upplagt. Ska snart lära mig hur man gör. Jag är helt grön på bloggeriet. Har du något tips kanske? =)

Johan K sa...

Namnen är för mig obegripliga, men det är fina bilder, mest gillar jag "bemästra" där du lyckasförmedla tunnelseendekänsla, trots stillheten i bilden. Det förstärks av den inåtvinklade perrongen i bildens nederkant.

Spanarn sa...

He, he namnen på bilderna är ren och skär list. För nog är det väll så att du stannar upp och betraktar bilden en liten extra stund när namnet näst intill är obegripligt... Och på dettat vis ger du bilden en genuin chans. Hade namnet på bilden varit samma som själva bilden ja då hade du troligen tittat igenom bilderna betydligt fortare. Ibland är jag allt lite listig. Trots allt.

pinglan sa...

Fina bilder!! Jättefina! Jag gillar mest; trygghet, Romantik och Bemästra...jo, och ensam var väldigt fint. Tack för att du delar med dig av den vackra hösten (och gbg).

Andrea sa...

Jättefina bilder Spanarn!
Jättebra komposition på de flesta av bilderna och jag blev lätt förälskad i bilden "Trygghet" där linorna och bryggan ger en fin diagonalkomposition.

Skulle önskat lite mera kontraster och klarare färger kanske, men det har nog snarare med kameran än med fotografen att göra i detta fallet :)